Walter Mars | Arbo-trainingen en advies

0345 - 577 358 | info@waltermars.nl

Latest News

Nieuwe brandblussers voor de club

Geldermalsen/Meteren – Er wordt weer druk geplakt in de corsobouwhal van corsoclub Geldermalsen/Meteren aan de Burg. Roozeveld v.d. Venlaan 13 te Geldermalsen. Momenteel worden de laatste handen gelegd aan het zadenwerk, is men druk bezig met de uien en knofloken en wordt er een start gemaakt met het fruit. 

Opvallend is dat er veel mensen op de steiger staan te plakken. “Dit was voorheen een stuk minder”, vertelt Marco van Eck, bestuurslid. “Na vorig jaar hebben wij als bestuur de koppen bij elkaar gestoken en geconcludeerd dat het anders moest. Het bestuur was voornamelijk bezig met de kar trekken van het bouwproces en het mobiliseren van de vrijwilligers. Hierdoor werden de hoofdtaken en belangrijke facetten op de achtergrond gedrukt of vergeten. Doordat een bestuurslid stopte, zijn er wat taken herverdeeld en hebben we besloten dat het bestuur meer facilitair moest gaan werken en de verantwoordelijkheid van de wagenbouw wat meer bij de corsobouwer moest worden neergelegd”.

 

Een belangrijk onderdeel van goede facilitaire voorzieningen, is veiligheid. Hiervoor vond de corsoclub een maatschappelijke sponsor. Walter Mars van het gelijknamige bedrijf uit Geldermalsen heeft voor de club een risico-inventarisatie gemaakt. “Als veiligheidsdeskundige verzorg ik veel ARBO-trainingen en geef ik adviezen aan bedrijven en weet ik wat er allemaal fout gaat en kan gaan op de werkvloer. Nu is een corsoclub natuurlijk geen professioneel bedrijf en kan er hier gewoon niet aan alle officiële eisen worden voldaan, omdat dit veel te kostbaar is. Maar samen met de club wil ik graag meedenken en helpen om het corsobouwen zo veilig mogelijk te maken”.

 

De eerste stappen zijn bij de club inmiddels doorgevoerd. Er zijn voor de bouwers wat tips en aanbevelingen opgesteld, waardoor men zich wat meer bewust wordt van de veiligheid. Rondom de wagens staat een enorme steiger, waarop en waaronder men zich ruim en vrij kan bewegen. Dit tot grote tevredenheid van de corsobouwers. Walter Mars komt geregeld kijken in de corsoschuur en dan beoordeelt hij de bouwsituaties. “Ik probeer als het kan wat adviezen en aandachtspunten bij het bestuur neer te leggen. Soms kan dit gelijk worden doorgevoerd, maar soms zijn het punten voor een volgend jaar. Ik vind het zeer bijzonder wat zo’n corsoclub allemaal presteert en het is een hele opgave om het bouwen van zulke praalwagens tot een goed eind te brengen. Het is voor mij dan ook een eer om de club met mijn kennis te ondersteunen”.

 

Net als Walter Mars deelt corsoclub Geldermalsen/Meteren de stelling, dat het belangrijk is dat de corsobouwers gezond naar de bouwschuur komen, maar belangrijker is dat zij ook weer gezond naar huis gaan. “De sfeer in de schuur en tussen de corsobouwers is goed en je merkt dat iedereen het gewoon naar zijn zin heeft. Je bent een lange periode bezig met het maken van fruitcorsowagens en als je dat dan zo veilig en plezierig mogelijk kan maken, blijft iedereen lekker plakken”, vervolgt Marco.

 

De fruitcorsowagens moeten op zaterdag 8 september meerijden tijdens het 52e Fruitcorso in Tiel en iedereen die wil meehelpen aan de corsowagens of eens wil komen kijken, is bij Corsoclub Geldermalsen/Meteren van harte welkom.