Walter Mars | Arbo-trainingen en advies

0345 - 577 358 | info@waltermars.nl

Latest News

Eerste Hulp aan ouderen voor vrijwilligers

Steunpunt Welzijn Bommelerwaard organiseert in samenwerking met Walter Mars uit Geldermalsen op dinsdagavond 10 januari 2012 een lezing Eerste Hulp aan ouderen. Deze avond is speciaal bestemd voor vrijwilligers en mantelzorgers die met ouderen omgaan. Deelname aan deze avond is gratis.Ouderen zijn erg kwetsbaar voor ongevallen. Met name vallen, struikelen of uitglijden leiden vaak tot ernstige letsels. Mensen lopen naarmate ze ouder worden andere risico’s op het gebied van Eerste Hulp. Logisch, want het lichamelijke gestel verandert naarmate we ouder worden en dat zorgt voor ander letsel en risicofactoren. Wanneer een oudere struikelt zijn de gevaren anders dan bij een kind. Ook is de pijndrempel van ouderen hoger, waardoor ze minder snel over pijn zullen klagen in het geval er wel degelijk iets aan de hand is. Hier moet je als hulpverlener op bedacht zijn.

 

Walter Mars, kaderinstructeur en middelbaar veiligheidskundige, vertelt deze avond over de fysieke en mentale veranderingen bij het ouder worden en veel voorkomende letsels bij ouderen. Hoe om te gaan met ziekten en aandoeningen bij ouderen, zoals diabetes of verwardheid.

 

De samenwerking tussen Steunpunt Welzijn Bommelerwaard en Walter Mars is tot stand gekomen tijdens de Meet & Match op donderdagochtend 29 september in het Qurius Inspirience Center te Zaltbommel.

 

De lezing vindt plaats op dinsdagavond 10 januari 2012 van19.30 uur tot 21.00 uur in het gebouw van The Branding house, Van Voordenpark 1b, 5301 KP Zaltbommel.

 

Voor meer informatie en/of aanmelden: Steunpunt Welzijn Bommelerwaard, tel 0418-634231.